10 tipů, jak využít alobal v domácnosti

Alobal používáme dennodenně při pečení a vaření a možná by vás ani nenapadlo, že nabízí hned několik dalších způsobů využití. Vyzkoušejte triky, které vám pomohou vyřešit spoustu problémů a usnadnit život.

zmuchlaný alobal

1.       Snadnější žehlení

Není snad horší domácí práce než mytí nádobí a žehlení prádla. Dnes se zaměříme na tu druhou aktivitu. Mohu s klidem prohlásit, že žehlení je bezesporu zdlouhavá a nudná činnost. Pak si jí můžete díky alobalu hravě usnadnit. Chcete vědět jak? Vložte ho pod potah žehlicího prkna nebo pod látku, na které žehlíte. Alobal se může pochlubit skvělou výhřevností, takže jakmile po oblečení přejedete žehličkou, prádlo se prohřeje i zespodu, a tak budete mít jedním tahem vyžehlené rázem obě strany.

 

2.       Nemáte trychtýř? Nevadí

Potřebujete něco přelít do nádoby s úzkým hrdlem a zrovna nemáte po ruce trychtýř? Pokud máte po ruce alobal, zvládnete to i bez trychtýře. Několikrát ho přeložte a vytvořte z něj kornoutek, který tak snadno použijete místo trychtýře.

žehlička u prádla

3.       Pomůže s prádlem

Po vyndání prádla z pračky v něm zůstává statická elektřina. Existuje mnoho přípravků, které vám tento problém pomohou vyřešit. Proč ale zbytečně utrácet, když máte řešení doslova na dosah ruky, Stačí alobal zmuchlat do kuličky a před sušením ho vložit mezi prádlo. Kulička z alobalu bude navíc daleko ekologičtější než jakýkoliv jiný přípravek, jelikož jí můžete použít opakovaně.

 

4.       Ušetří za topení

Rok co rok platíte za topení víc? S tímto jednoduchým krokem můžete za topení snadno ušetřit. Vyrobte si účinný odrážeč tepla. Přilepte lepenku nebo několikrát přeložený alobal lesklejší stranou ven a desku umístěte za radiátor. Teplo se bude odrážet od alobalu zpět do místnosti.

 

5.       Vrátí kovu lesk

At už zašlá koupelnová baterie nebo pochromovaný spotřebič, to vše dokáže alobal vyleštit a vrátit zařízení zašlý lesk. Alobal párkrát přeložte a důkladně s ním předměty přeleštěte.

5 roky ago