K snídani salát? Proč ne!

Přemýšlíte, co si dnes připravit k snídani? Tak pro vás máte jeden zajímavý trend v podobě zeleninového salátu k snídani. Možná je to do jisté míry překvapující, neboť zeleninový salát je spíše pokrm vhodný k večeři nebo lehkému obědu. Proč tedy ráno o půl hodiny dříve stát, abychom stihli nakrájet všechny přísady do salátu a následně ho ještě stihli sníst?Čerstvý zeleninový salát

Salát má hned několik nesporných výhod, které si nyní představíme. Už od ranních hodin budete v sobě mít řádnou dávku ovoce a zeleniny a dostatek vlákniny, která podstatně ovlivňuje samotné trávení. Pokud si připravíte zdravou a vydatnou snídani, můžeme zahnat chutě na sladké, které by nás jinak jistě dostihly. A to nejlepší nakonec, pořádná dávka ovoce a zeleniny hned po ránu dodá tělu potřebnou energii bez toho, abyste se cítili přejedení.

Skombinovat můžeme téměř kterékoliv suroviny, o které doma zavadíme. Pokud připravuje salát na snídani, hodí se přidat ovoce, listová zelenina nebo nejrůznější oříšky a naklíčená semínka https://www.nakliceno.cz/psenice/. Se solí a kořením raději po ránu šetřete a raději přidejte více bylinek, které salát dochutí.

V žádném zeleninovém salátu by nemělo chybět dostatek zeleniny, která je bohatým zdrojem železa. Zde závisí výběr pouze na vašich preferencích. Salát je lepší vždy natrhat rukama, nikdy ho nekrájejte. V takovém případě pokrájené listy velmi rychle zhořknou a salát by už nebyl dobrý. Pokud se tedy nechcete s trháním obtěžovat, zvolte například baby špenát nebo polníček.Zrna pšenice

Poté přijde na řadu zelenina, je jen na vás jaké druhy do salátu nakrájíte, důležité je, aby jednotlivé komponenty šly dobře dohromady. V každém salátu by měl být i zdroj tuků, v takovém případě můžete sáhnout po avokádu, vajíčkách nebo nejrůznějších semínkách. Nakonec stačí pokapat olivovým olejem nebo zakápnout citronovou šťávou a je hotovo!

4 roky ago